Všetci to už poznáme - keď sa opýtate mamy, manželky, či kamarátky, čo potrebuje, odpovie: Mám už všetko, nič mi netreba. Najcennejší je práve ten čas, ktorý môže tráviť so svojimi deťmi. Ponúkame vám výber praktických darčekov, ktoré jej môžu uľahčiť každodenné starosti okolo detí alebo jej chcete iba vyjadriť poďakovanie za to, čo pre vás robí alebo urobila. Pretože, naozaj, kto si to zaslúži viac ako mama ... aj keď tvrdí, že nič nechce alebo „má všetko“. Práve tam prichádza na rad dobrý darček, či už ide o narodeniny, výročie alebo Vianoce. Možno je to pocta rodine, ktorú vybudovala, a darček nebude priamo určený iba jej, ale aj deťom. Možno to bude skvelá vychytávka, ktorá drží krok s jej rušným životom. Nech je to tak alebo onak, prezrite si náš zoznam a možno nájdete inšpiráciu.

1. Detský plač je jedným z impulzov pre okamžitý štart mamičky za dieťaťom. Detské monitory sú oči a uši, ktoré rodičom dodávajú pokoj. So správnym monitorom už nikdy nebudete musieť nakuknúť do detskej izby, aby ste videli, čo vaše dieťa robí. Teplotné senzory, aické upozornenia na mobilné telefóny a obojsmerný zvuk sú len niektoré z funkcií baby monitorov, ktoré pomáhajú rodičom zostať v spojení so svojím malým balíčkom radosti.

   

2. Termonádoba udrží vložený pokrm po dlhú dobu teplý alebo naopak chladný. Bude sa hodiť na teplé polievky pre deti, osviežujúce šaláty alebo ovocnú desiatu. A to využijete nielen doma, na detskom ihrisku, ale aj na výlety. Ľahké uzavretie na závit a široké hrdlo, ktoré umožní ľahké plnenie a čistenie. Netreba zabudnúť ani na pitný režim. Zaujímavé termosky v tvare plechovky, ktoré naplníte kávou pre mamu alebo čajom pre deti a hurá - ide sa von.

   

   

3. Detský jedálny príbor rozveselí malých stravníkov. Detský príbor je vyrobený z veľmi kvalitnej nerezovej ocele a je ozdobený detskými motívmi. Alebo ich prekvapte celou jedálenskou sadou s roztomilými motívmi, z ktorej bude radosť jesť. Možno presvedčíte aj zaručených nejedákov, aby ochutnali, čo im mama navarila.

   

   

4. Zábavné reproduktory so zvieracími motívmi zaujmú najmä malé deti. Umožnia vám mať hudbu v dome či vonku na dvore vždy pri sebe. Môžete si s deťmi urobiť malú diskotéku priamo v detskej izbe alebo im pustiť obľúbenú rozprávku večer pre spaním. Pre väčšie deti sú reproduktory aj s mikrofónom, s ktorými sa môžu hrať na spevákov alebo si urobiť karaoke show.

   

5. Spoločenské hry môžu byť skvelým spôsobom, ako urobiť pre rodičov a deti zábavný večer či ako príjemne stráviť upršaný deň. Od jednoduchých stolových hier ako domino, alebo Človeče, nehnevaj sa až po tie náročnejšie pre väčšie deti, ktoré už vedia čítať a písať. Deti sa tak pri hrách učia vyhrávať a prehrávať, trénujú trpezlivosť a získavajú skúsenosti s pripravovaním stratégie. Čas strávený s deťmi je investícia do ich budúcnosti.

   

6. Čisté zúbky sa nekazia. Motivovať deti, aby si umývali zúbky, môže byť niekedy náročné. Moderné detské zubné kefky sa ľahko ovládajú a pomáhajú dieťaťu so starostlivosťou o zúbky. Čistenie zúbkov bude zábavné a keď si k tomu pustíte aj obľúbenú pesničku, stane sa z tejto každodennej činnosti užitočne strávený čas.

   

7. Ak rada trávi čas v kuchyni a pečie vynikajú koláčiky, možno ju poteší silikónová forma na pečenie so zaujímavými tvarmi alebo knižka na zapisovanie receptov. Samozrejme, pripojiť sa môžu aj deti. Vlastná detská zástera a rukavica sú nevyhnuté pracovné pomôcky. Deti sa veľmi radi hrajú s cestom, môžu vymýšľať vlastné tvary koláčikov alebo využiť rôzne pečiatky. Stačí ich len potom vložiť do rúry a po vychladení sa pustiť do maškrtenia.

     

8. Je trendová a chce urobiť aj niečo pre našu planétu? Výbornou voľbou môžu byť termohrnčeky na nápoje z ekologického materiálu s dvojitými stenami, ktoré udržia teplé aj studené nápoje v požadovanej teplote. Ekologické termosky beECO z pšeničnej slamy - Wheat Straw sa skvele hodia do domácnosti, v ktorej ľudia myslia na udržateľnosť našej planéty. Ocení ich tiež pri cestovaní, prechádzkach s kočíkom alebo pobyte v prírode.

     

9. Rada tvorí a vymýšľa? Vhodným darčekom môžu byť rôzne kreatívne lakové popisovače, ktoré sú vhodné na porcelán, sklo a okná. Či už sú to hrnčeky, ozdoby alebo poháre na vajíčka, popisovače na porcelán sú ideálne na zdobenie so žiarivými farebnými výsledkami. Krásne vyzdobené okná na Vianoce či Veľkú noc, isto nikto neprehliadne a potešia detskú dušu.

   

10. Posledný darček nekúpite nikde. Jednoducho ho vyrobíte sami - darčekovú poukážku iba pre mamu alebo kamarátku s deťmi. Môžete na ňu napísať, čo pre ňu urobíte, a ona ju bude môcť použiť kedykoľvek :-) Obsah je len na vás. Môžu to byť rôzne praktické veci, ktoré urobíte za ňu, alebo čas na oddych, ktorý využije, ako bude chcieť:

  • Dnes povysávam
  • Dnes uvarím obed
  • Pôjdem s deťmi na ihrisko
  • Postrážim Ti deti
  • Upečiem koláč
  • Dnes nakúpim
  • Umyjem okná
  • Uložím deti do postele...