Suchý vzduch dokáže strpčiť život a poškodiť zdravie. Dnes, keď máme v domácnostiach ústredné kúrenie, tepelnú izoláciu a množstvo spotrebičov, ktoré víria prach, je potrebné pomáhať si zvlhčovaním vzduchu. Výpary zo zvlhčovača sú najjednoduchšou a najprirodzenejšou cestou, ako do vzduchu dostať príjemné a liečivé látky podľa Vašich preferencií.

Difuzér v domácnosti dokáže zabrániť tomu, aby vám pre suchý vzduch praskali pery, či pokožka. Vlhký vzduch pomáha aj astmatikom a bráni rozvoju suchého kašľa. Zdravý zvlhčovač vzduchu dokáže vytvoriť príjemné prostredie. Je nenápadným doplnkom interiéru, pričom rovnako poslúži malým i rozsiahlejším priestorom.

Štýlový elektronický aroma difuzér môže oživiť a prevoňať váš domov.

Do prístroja tohto typu stačí naliať obyčajnú vodu, pridať pár kvapiek esenciálneho oleja a zapnúť. Difuzér pomocou ultrazvuku premení vodu na jemnú paru, zvlhčí vzduch a celý váš interiér zaleje intenzívnou vôňou. Príjemnú atmosféru potom ešte podčiarkne pomocou LED osvetlenia, ktoré môže pri niektorých meniť farby a vytvárať aj decentný dúhový efekt. Zvlhčovače vzduchu sú vhodné pre aromaterapiu, chromoterapiu (terapia pomocou svetla), a tiež vzhľadom k svojmu dizajnu je tento prístroj aj štýlovým interiérovým doplnkom.

Môžete si zvoliť, aký aromaterapeutický účinok chcete dosiahnuť. Škorica vás upokojí a rozveselí, grapefruit zbaví podráždenia a hnevu, vôňa eukalyptu zmierni vašu únavu a zvýši mozgovú aktivitu a navyše odpudzuje komárov. Účinky aromaterapia sú preukázané, čuch totiž ovplyvňuje našu náladu zo všetkých zmyslov najviac.
Éterické oleje sa získavajú z listov, kvetov, kôry a živíc rastlín. Sú to koncentrované látky a majú veľa terapeutických výhod. Difúzia je jedným z najlepších spôsobov použitia éterických olejov. Pri éterických olejoch platí, že menej je viac a nadmerné používanie sa neodporúča. Pretože sú oleje také koncentrované, rozptýlenie difuzérom do jemnej hmly ich zriedi na objem vzduchu vo vašej miestnosti. Jemná hmla olejov sa môže dostať do vašich pľúc a preniesť sa priamo do vašej krvi. Je to jeden z najrýchlejších a najefektívnejších spôsobov, ako dostať oleje do tela. Príjemná vôňa môže mať okamžitý vplyv aj na naše emócie. 

Nezabúdajme však na bezpečnosť. Difúzne oleje sú celkom bezpečné, ale pokiaľ máte doma malé deti, mali by ste byť opatrní. Minimálny odporúčaný vek pre mnoho olejov je 2 roky. Orgány detí sa stále vyvíjajú, takže nehrozte ich nadmerným zaťažením. Domáce zvieratá, najmä mačky, nemusia mať schopnosť metabolizovať éterické oleje. Ak máte domácich miláčikov, zistite si vopred, ktoré oleje sú pre vaše domáce zvieratá bezpečné. Aj pre dospelého môžu byť niektoré oleje nevhodné pre zdravotné ťažkosti.

Ovládanie prístroja je veľmi jednoduché. Naplňte vodou a kvapnite niekoľko kvapiek 100% esenciálneho oleja. Stlačením tlačidla prístroj aktivujete a aróma difuzér začne pracovať. Tieto prístroje pracujú na princípe technológie ultrazvuku, a preto je ich chod veľmi tichý a nebude vás rušiť. Bez pridania esenciálnych olejov funguje ako zvlhčovač vzduchu. 

V súčasnosti je na výber mnoho farieb a dizajnov, stačí si len vybrať.